Известие

Collapse
No announcement yet.

Щракане отпред в дясно!? От какво е!!!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Щракане отпред в дясно!? От какво е!!!?

Преди година ,класически се предаде дясно външно каре... Смених го и не след много време почна да се чува едно тракане на завои. Викам си пак е сдало багажа. Точно тогава се почна мисленето а не след дълго и ремонтите (безуспешни)!
    Смених значи карето тракането си го има... Днес се хванах и смених вътрешното. Пак си щрака по същия начин! Лагера в главината няма шумове при въртене, няма и луфт!
    На пълен ляв щракането е наи-силно изразено според мен, а на пълен десен е по-слабо и различно като звук! По инерция няма никакви щракания пукание и тн (дори и на пълен завои)
    Възможно ли е да съм попаднал на каре менте което да се предаде за 2-3 месеца!?
    Днес идва до мен и Тренди ама така и неможахме да измислим какво и е.... Уш е каре а не е
    Ще си купя още едно външно и пак ще пробвам а дотогава ако имате идеи пишете...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
    Преди година ,класически се предаде дясно външно каре... Смених го и не след много време почна да се чува едно тракане на завои. Викам си пак е сдало багажа. Точно тогава се почна мисленето а не след дълго и ремонтите (безуспешни)!
    Смених значи карето тракането си го има... Днес се хванах и смених вътрешното. Пак си щрака по същия начин! Лагера в главината няма шумове при въртене, няма и луфт!
    На пълен ляв щракането е наи-силно изразено според мен, а на пълен десен е по-слабо и различно като звук! По инерция няма никакви щракания пукание и тн (дори и на пълен завои)
    Възможно ли е да съм попаднал на каре менте което да се предаде за 2-3 месеца!?
    Днес идва до мен и Тренди ама така и неможахме да измислим какво и е.... Уш е каре а не е
    Ще си купя още едно външно и пак ще пробвам а дотогава ако имате идеи пишете...
    Сваляш вътрешното каре и гУедаш вътре на полуоската централната гайка да не е лабава
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Коя централна гайка, Ради? Долу на картинките ти е всичко от дифа до гайката на карето:
      Attached Files
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Отбелязах го със стрелка. Отвътре като погледнеш на махнато каре има гайка.
        Attached Files
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Тракане и шум може да се получи и от лагер на макферсона,какво е състоянието му?
          sigpicНЕ ДАМО КОСОВО!

Comment

Първоначално публикувано от nikola 155 Покажи съобщение
            Тракане и шум може да се получи и от лагер на макферсона,какво е състоянието му?
            Принципно там преди 1-2 години е отваряно и гресирано всичко (сменявани са тампоните)
            Щракането идва от ниско някъде, не е високо...

Нямам гаика там където описвате
            Attached Files
            Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 20:14.

Comment

При мен беше същата игра със гайката,беше се разхлабила. Чува се подобно на припукване малко преди да зацепи на първа или задна. Радко е прав.

Comment

Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
                При мен беше същата игра със гайката,беше се разхлабила. Чува се подобно на припукване малко преди да зацепи на първа или задна. Радко е прав.
                Днеска на паркинга на Арена с Тренди се въртяхме като шашави Трака си постоянно докато е навит волана в краино положение и газта е натисната (по инерция е ок)... И двете карета от дясно са сменени...
                Такава гаика която описвате пак се повтарям че несъм видял да имам
                Възможно ли е шлиците на главината да са аут тоест да стягам гаиката но реално да нее стегнато (уш напъвах и нямаше луфт)!?!

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                  Днеска на паркинга на Арена с Тренди се въртяхме като шашави Трака си постоянно докато е навит волана в краино положение и газта е натисната (по инерция е ок)... И двете карета от дясно са сменени...
                  Такава гаика която описвате пак се повтарям че несъм видял да имам
                  Възможно ли е шлиците на главината да са аут тоест да стягам гаиката но реално да нее стегнато (уш напъвах и нямаше луфт)!?!
                  тази гайка за която говорите я има на някой полуоски но на повечето е без нея затова неможеш да я видиш,ако си сменил каретата и опорния лагер и пак го има това тракане много вероятно е да ти е от лагера,мини когато имаш време да сменим целия шенкел за проба и ще си каже.

Comment

Първоначално публикувано от dani_ku4eto Покажи съобщение
                    тази гайка за която говорите я има на някой полуоски но на повечето е без нея затова неможеш да я видиш,ако си сменил каретата и опорния лагер и пак го има това тракане много вероятно е да ти е от лагера,мини когато имаш време да сменим целия шенкел за проба и ще си каже.
                    То не остана много... От скоростите до външното каре всичко или е промито и огледано или е сменено...
                    Каретата са сменени, проверена е главината (лагера) а също така и опорния лагер!
                    Преди месец си сменявах маслото и тогава ми се стори че имам луфт във въпросния лагер ама днеска като разглобих всичко се оказа че луфта е минимален...
                    Остава само нещо по шлиците на главината...
                    Незнам....

Comment

А как е сходимостта отпред на колата? Накрайниците как са сложени - да няма някакви проблеми оттам?
                      При мен преди като имаше такова щракане, се реши с карета.
                      Друг е въпроса, че в момента каретата уж са ок, но като сгрее маслото в скоростите и има едно тропкане като на каре направо при равномерен ход...
                      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 23:33.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                        А как е сходимостта отпред на колата? Накрайниците как са сложени - да няма някакви проблеми оттам?
                        При мен преди като имаше такова щракане, се реши с карета.
                        Друг е въпроса, че в момента каретата уж са ок, но като сгрее маслото в скоростите и има едно тропкане като на каре направо при равномерен ход...
                        По спомен и на теб ти стегахме гайката, са дали знаеш е друга тема.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колеги да не пускам друга тема.

Имам някакъв странен шум когато съм на скорост. от лявото колело типаш щракане дали е каре? освободя ли от скорост или ако натисна съединителя го няма тоя звук. Така е от вчера и утре мисля да ходя на майстор. Какво бихте ме посъветвали дали е каре?
                          155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Working...
                          X